top of page

Min bog, min makker og vores podcast


Hvad skal vi egentlig med en bog om endometriose som min “Bloody Hell”? Det har jeg naturligvis selv en hel masse holdninger til og meninger om, og jeg vil egentlig gerne, at jer, den bog primært er tænkt til, også kender mine bevæggrunde. Men det er jo ikke så lige til at fortælle jer alle sammen, hvordan jeg selv har det med min bog, og hvorfor jeg har skrevet den, og hvem den er til. Jeg har i forskellige artikler og på TV fortalt om bogen og tankerne bag den, men jeg mangler ligesom at bruge mit absolutte favorit-medie til at fortælle på. Nemlig radioen.


Så jeg må ty til det, jeg har rutinen i, hvis jeg skal udtrykke alt det, jeg går og drømmer om at få sagt. Derfor fandt jeg podcast-udstyret frem, inviterede min tidligere makker fra LIGA på P3 og min private ven, Jesper Holm, på besøg, og så rullede vi ellers en lille halv time i podcast-format. Jesper var frisk på at være min medspiller, som jeg kunne spille bold op af, for det er en underlig forceret disciplin at sidde og sludre med sig selv en hel podcast igennem.

I podcasten snakker vi om, hvordan jeg har været hundesyg i mange år, mens ham der, på det tidspunkt, var min nærmeste kollega ikke havde noget begreb om omfanget, fordi jeg selv slog det hen og tog min tapre facade på. Vi vender, hvem jeg primært håber, der kommer til at læse ‘Bloody Hell’, og hvem jeg drømmer om, der sekundært tager den til sig. Menstruation som tabu kommer vi også omkring, og så diskuterer vi også, hvorfor vi med endometriose ikke får mere anerkendelse i offentligheden, selvom vi er så utrolig mange, der har det. Der er nok at tage fat på, og vi gør vores bedste for at komme omkring det meste i podcasten, vi har valgt at kalde “Bag om Bloody Hell”.


Endometrioseforeningen har været så venlig at stille deres podcastkanal til rådighed, så jeg har et sted at udkomme, men du kan også høre den via bloggen her, hvis du foretrækker det. Jeg håber, du vil lytte med, og jeg håber, det giver dig lyst til at læse bogen og blande dig i debatten. Vi har brug for al den synlighed, vi kan skrabe til os.


Commenti


bottom of page