top of page
FL_Louise_Dreisig_12_edited_edited.jpg

Om mig

Jeg hedder Louise Dreisig. Jeg er gift med Martin, som jeg har to pivlækre unger, Irene og Buster, sammen med. Og så har vi en upassende sød hund, der hedder Olga. Jeg er uddannet journalist og har næsten i hele mit arbejdsliv været på DR. Både som reporter, redaktør og vært på radio og TV.

Og så har jeg endometriose. Det er den nyeste tilføjelse til mit titelblad. Jeg har sådan set kendt til den siden 2007, men over de seneste år, er den blevet en større og større del af min identitet. Og den er nu så dominerende, at jeg også sammen med alle mine andre meritter må nævne, at jeg er endometriosepatient. For det fylder meget. Det er blevet et vilkår, jeg må tage stilling til i alt, hvad jeg gør. 

Jeg lever med kroniske smerter. Jeg er ikke længere i stand til at gå på arbejde fuld tid. Jeg er for det meste træt, udmattet og uden overskud. Jeg er tvunget til at besøge Rigshospitalet på en lidt for høj frekvens. Jeg føler mig ofte alene med den her sygdom, selvom tusindvis af danske kvinder lider af den.

Erkendelse og accept har været et langt sejt træk for mig. Men jeg nærmer mig der, hvor balancen finder sit leje. Og jeg vil gerne skrive, snakke og dele om den her sygdom, så vi måske på sigt som endometriosepatienter kan sige, hvad vi fejler uden det kræver en opfølgende forklaring, som alt andet lige tager udgangspunkt i vores underliv.

Jeg håber, I vil læse med og støtte op.

bottom of page