top of page

Endometriosen smadrede min barsel - sygdommen tager ingen hensyn


Det er historien om en fin lille pige, der kom til verden helt uden varsel fire uger før tid. Det er historien om nybagte lykkelige og forvirrede forældre, der forsøgte at finde deres ben midt i en helt ny og ukendt hverdag. Men det er i høj grad også historien om en mor, der drømte om en rolig og afslappende barsel, men som slet ikke fik det. I stedet fik hun fuldt kaos, smerter som aldrig før og et utal af hospitalsbesøg.


Den første tid med mit første barn var præget af kaos og uro, alene fordi endometriosen besluttede sig for at bestemme over min krop og min tid i et omfang, der tenderede fuldtid. For det er i høj grad endometriose i en nøddeskal. Den venter ikke på, at du har en rolig periode af dit liv, hvor du har overskud og tiden til at nappe en omgang eller fem på hospitalet. Den tager ingen hensyn eller skåner dig, når du har brug for det. Det er én af de mange grunde til, hvorfor endometriose er så svær en kronisk sygdom at leve med.


Vi er i tusindvis med den her latterlige lidelse, men vi mangler at samles i stor flok. Det er stadig spredt fægtning, når vi gør opmærksom på problemerne i vores patientgruppe, og det har desværre ikke så stor effekt. Men hvis politikerne, sundhedsvæsenet og omverdenen kunne se, hvor mange vi rent faktisk er, har vi en større mulighed for at trænge igennem med vores pointer. Som ved Gud er vigtige. Og det er virkelig på tide, vi kommer igennem med de pointer, for der kommer kun flere patienter til, som tiden går.


Derfor skal der her på bloggen lyde en opfordring. Støt op omkring fællesskabet og tegn et medlemskab på endo.dk. Og når du har gjort det, så skal du få din kæreste, din mor, dine søskende, venner, kollegaer og andet godtfolk til at tegne det fem-årige støttemedlemskab til 50 kr. Fordi de kender dig. Det er også svært og voldsomt at være pårørende til én med endometriose, og hver eneste medlem tæller i den store statistik, der skal sørge for at gøre os mere synlige.


Jeg håber, du vil hjælpe!Comments


bottom of page