top of page

Der er hul igennem til Borgen


Jeg ved godt, der er corona, og at det efterhånden har overtaget hele vores hverdag. Men jeg har på sidelinien af pandemien kæmpet for at få politikerne i tale omkring endometriose. Jeg mener ærlig talt, at tiden for alvor er kommet til, at vi kigger på, om vi gør tingene på den rigtige måde med en sygdom, som rammer op mod ti procent af danske kvinder.


Og min stædighed har tilsyneladende betalt sig. Stille og roligt tikker svarene fra politikerne ind, og dem jeg hører fra, er åbne overfor, at der er noget at arbejde med, når det kommer til håndteringen og behandlingen af kvinder, der er ramt af endometriose.


Midt i januar er jeg indkaldt til møde med næstformanden for Folketingets sundhedsudvalg, Camilla Fabricius, der gerne vil tale med mig om endometriose og høre mine synspunkter og bekymringer. Det er jeg simpelthen så ufatteligt glad for, for det er altafgørende, at vi bliver hørt opad i systemet. Lige nu tror jeg, at mange af os føler, at vores kamp, for et bedre system omkring endometriose, er som at slå i en dyne. Men nu er der altså hul igennem helt op til toppen, og den mulighed skal vi bruge rigtigt.


Jeg har selvfølgelig en dagsorden for, hvad jeg gerne vil fortælle Camilla Fabricius om. Men da jeg beviseligt ikke er den eneste, der kæmper med endometriosen, er der en god chance for, at I derude kan have inputs til, hvad jeg skal bringe op som vigtige diskussioner, når jeg taler med hende.


Så nu har du altså chancen. Hvad synes du er vigtigt, vi får sat fokus på? Hvor kan vi forbedre forholdene for endometriosepatienter? Her tænker jeg både på os, der er ramt og plages af det i dag. Men jeg tænker også på dem, der kommer efter os. For det er så vigtigt, at vi bruger det, vi har lært af at være syge til at hjælpe de næste i rækken.


Så sluserne er åbne, og jeg hører meget gerne fra dig. Det er et fælles projekt, hvor jeg bare er den, der taler højest. Men jeg har brug for, at I andre byder ind og hjælper mig med at holde snuden i sporet, så mit fokus er der, hvor vi hjælper flest. Jo mere vi står sammen som en samlet flok, jo mere pondus vil det have, når vi skal præsentere vores pointer. Jeg glæder mig til at høre jeres inputs.


1件のコメント


janni0604
2020年12月18日

Hej søde seje dig 😊


tak for dig og alt dit fantastiske arbejde ❤️med vores lorte sygdom 🙄😏


Noget af det allervigtigste for mig at få med ind på Christiansborg er vores lange diagnose stillelse! Den er simpelthen for lang!

Det er alt afgørende for vores purunge Endokrigere, at få stillet diagnosen så hurtigt som muligt, for at stoppe deres blødninger, da jeg tror på teorien om at Endo skaber bagud blødninger til bughulen som så sætter sig til indre blødninger ved vores cyclus 😔


jeg er selv en 45 årig Endo kriger på sværeste stadie. Er Endo opereret 8 gange med bla fjernelse af ALT underliv, 2 gange nefstomi, 1 gang blærekarteter, reimplantering af højre urin leder mmm.


Jeg…いいね!
bottom of page