top of page

Hey hallo, vi er en tegneseriestribe!

Information er med os! I denne her uge bragte avisen en tegneseriestribe, der var dedikeret til vores alle sammens frygtelige følgesvend endometriose. Det var min omsorgsfulde Information-læsende svigerfar, der i øvrigt også altid læser med her på bloggen, som havde spottet den finde stribe i hans daglige avis. Og jeg må sige, jeg både grinede og græd, da jeg læste den. For den rammer simpelthen så godt. Den samler på magisk vis størstedelen af de frustrationer, som vi patienter dagligt oplever, og som synes umulige at komme til livs. Det føles jo nogle gange som om, vi skal vende et containerskib med de bare næver, hvis vi skal have omverdenen og beslutningstagerne til at forstå, hvor stort et problem endometriose er. Både for os som patienter, men så sandelig da også for samfundet.


Men det er alligevel et lille skridt på vejen, at vi nu finder vej ind i en tegneseriestribe. For det er en lille sprække, hvor vi kan føle os set. Og ironien er jo ganske enkelt så tyk i den tegneseriestribe, at det skriger til himlen. Det hele handler om at blive ved med at larme, så vi opnår den synlighed, vi i så mange år har måtte undvære. Der ligger det største ansvar hos os selv. Vi skal blive ved med råbe højt og fortælle til, hvem end der vil høre på os. Men ind imellem falder der altså en appelsin ned i vores turban, og så må vi jo skynde os at rage til os. Det er gratis air time, og det skal vi på ingen måde holde os for fine til at lukrere på.


Lille Berlin af Ellen Ekman

Mange af os kender helt sikkert kan genkende følelsen af at krænge sit hjerte ud, og så få en karklud i hovedet den anden vej. Og det er én af de ting, jeg synes den her stribe viser så godt. Så lad os vise omverdenen, hvad det er, vi oplever som endometriosepatienter. Del endelig tegneseriestriben fra Information, hvis du føler for det. Hvis du synes, den skal have et nøk mere på volumeknappen, så kan du hoppe på min instagram og dele en vild kommentar, du har fået i forbindelse med at fortælle om din diagnose. Sammen larmer vi bedre. Og sammen er vi helt sikkert stærkest.Comments


bottom of page