top of page

Hjemmesaltede nødder med et fingerknips


Min endometriose tvinger mig til at være super kategorisk, når det kommer til, hvad jeg indtager. Jeg kan ikke længere huske, hvordan en klassisk pizzeria-pizza smager, og det er år siden, jeg har spist koteletter i fad. Alene fordi jeg har fundet ud af, at min mave har det klart bedst, hvis jeg styrer min kost med hård hånd.


Ind i mellem er det svært at blive ved med at være kreativ med alle de grøntsager, min diæt kræver. Men så er det, at jeg ofte tyr til mine hjemmelavede saltristede mandler og cashewnødder. For de smager seriøst så lækkert, og de er ikke smurt ind i fedt, som de fleste af dem du kan købe i supermarkederne. Jeg bruger dem som en snack, i salater eller oven på ovnbagt broccoli. Kun fantasien sætter grænser.


Du finder opskriften herunder, som er så enkel, man tror, det er løgn. Hvis nu du skulle få lyst til også at kaste dig ud i de lækre saltede banditter.


Saltede mandler og cashewnødder


200 gram mandler og/eller cashewnødder

2 dl vand

5 tsk fint salt


Opløs 2 tsk salt i vandet og kom nødderne i. Lad dem herefter trække i 10 minutter.Si herefter vandet fra og kom de afdryppede nødder på en bageplade med bagepapir. Vend herefter de sidste tre tsk salt i nødderne og bland godt.


Herefter bages nødderne i godt 20 minutter i en varmluftsovn ved 160 grader.


God fornøjelse! :)4 Comments


Sabina Larsen
Sabina Larsen
Apr 07, 2021

Hej Louise.

Da du startede med antiinflamatorisk kost, havde du så hjælp til det via en kostvejleder eller hvordan gjorde du?

Jeg har diverse bøger men syntes godt det kan være lidt uoverskueligt hvor man skal starte.

Dbh

Sabina

Like
louisedreisig
Apr 07, 2021
Replying to

Det var absolut så lidt 😘

Like
bottom of page