top of page

Vi tager ikke arbejdshandskerne af, før der sker noget!


Egentlig går jeg bare og hygger mig på en lille forlænget weekend hos gode venner på Samsø. Men tidligt i morges var jeg alligevel nødt til at tage arbejdshandskerne på. For på flere forskellige medier dukkede historien om, at kun hver femte kvinde med endometriose får den rigtige diagnose. HVER FEMTE!


Det er jo for vildt, at der nu er tal, der nærmest er værre, end jeg havde turde forestille mig, der viser det, jeg og mange andre har råbt op om i mange år nu. Endometriose er så vanvittigt underbelyst og negliceret, at det skriger til himlen. Her i Danmark sidder vi på hænderne mens tusindvis af kvinder bliver ødelagt af sygdommen, som ganske få oven i købet lykkedes med at blive diagnosticeret med. Det er jo ganske enkelt ikke til at bære, at så mange går rundt med de forfærdelige symptomer endometriose giver uden at få den rigtige hjælp. I mellemtiden risikerer de så at bliver langt sygere, end de havde behøvet og få ødelagt deres livskvalitet, arbejdsliv og kontakt til venskaber og omgangskreds. Vi kan fandme ikke være det bekendt.


Og så må jeg endnu en gang minde om, at sundhedsminister Magnus Heunicke i maj måned i år kaldte håndteringen og behandlingen af endometriose velfungerende. Jeg kan næsten ikke være i det. Men selvom jeg kan blive træt og modløs i den her slags situationer, giver det mig samtidig en ekstrem lyst til at kæmpe. Så hjælp mig med at tage arbejdshandskerne på og spred og del budskabet. Vi SKAL have systemet til at forstå.


Comments


bottom of page