top of page

Nu er der en læge til stede!


Der er plads til forbedring. Mildt sagt. Det tror jeg, at de fleste endometriosepatienter kan blive enige om. Rigtig mange af os har oplevet at vente alt for længe på en diagnose, lige så mange har oplevet dårlig vejledning, når vi er blevet diagnosticeret, og det hører heller ikke til sjældenhederne, at endometriosepatienter har svært ved at nøjes med den behandling, systemet tilbyder os.


Men hvordan ser det egentlig ud fra en læges synspunkt? Det kan vi finde ud af på tirsdag. For Tórur Dalsgaard, overlæge på Gynækologisk afdeling på Rigshospitalet, har sagt ja til at være med i et Facebook Live Event, som Camilla Fabricius, familieordfører for Socialdemokratiet, har arrangeret. Det bliver sendt fra Camillas kontor på Christiansborg den 30. november kl. 17-18.15, og på Facebook er det åbent for alle. Patienter, pårørende eller bare alment nysgerrige typer.For nogle dage siden holdt Camilla, Tórur og jeg et forberedelsesmøde, og som Tórur fint beskrev det, så begynder alle lægefaglige artikler om endometriose med ordene: “Denne gådefulde sygdom…” Og det her live-arrangement er endnu en mulighed for at sætte fokus på vores sygdom og få oplyst omverdenen om, hvor svært det er at have endometriose. Samtidig er det en gylden mulighed for os, hvis vi sidder med spørgsmål - og det gør vi jo ofte - om vores egen kroniske sygdom, som vi har svært ved at finde svar på i det daglige.


Der vil nemlig være åbent for kommentarer og spørgsmål undervejs i seancen, og jo flere der deltager, jo mere larm laver vi - og måske bliver vi endda klogere undervejs. Kæmpe bonus. Du kan skrive til Camilla Fabricius’ e-mail: camilla.fabricius@ft.dk, hvis du allerede nu har spørgsmål, du gerne vil stille Tórur. Ellers er du også meget velkommen til at stille dem her på bloggen, så vil jeg tage dem med, når vi mødes på tirsdag den 30. november.


Jeg håber, vi ses på tirsdag!


Comments


bottom of page