top of page

Når slikskabet trækker, har jeg mine kugler…


Jeg skal konstant være opmærksom på, at endometriosen ikke bliver provokeret mere end nødvendigt. Derfor tænker jeg også hele tiden på, hvad jeg putter i munden, og det kan virkelig være stressende. Jeg skal da være den første til at sige, at jeg ofte bare har lyst til at smadre en fedtet burger med fritter eller en smasket pizza med ekstra ost ned, fordi jeg ved, det smager usandsynligt godt. Men jeg ved bare, jeg kommer til at betale prisen på bagkant, hvis jeg gør det, og derfor gør jeg det ikke. Og det samme gælder om aftenen, når jeg sammen med min søde mand smider mig på sofaen efter en lang og opslidende dag. På det tidspunkt nærmest skriger min krop på verdens største skål lakridser, skumfiduser og karameller med en overfrakke af chokolade. Men tanken om hvordan min krop vil reagere dårligt på det, får mig til at lade være.


Men heldigvis finder jeg ind imellem løsninger, som kan hjælpe mig igennem den værste craving, så jeg ikke skal ligge der på langs med absurde abstinenser. Derfor vil jeg nu præsentere jer for den sunde chokoladekugle, der ofte redder mig, når min hjerne skriger på sukker som belønning for endnu et flueben sat ved en fortravlet hverdag. Den er nemlig super nem at lave, og den smager simpelthen så lækkert, at jeg i hvert fald formår at glemme alt om den skål med koncentreret syntetisk sukker, som jeg ellers har haft svært ved at slippe. Der er ikke noget kriminelt i den, for sådan en med et sart system som mig, og man kan oven i købet nøjes med at spise et par stykker for at stille den søde tand.


Sunde chokoladekugler


230 g tørrede dadler uden sten

100 g saltede nødder

1 tsk vaniljepulver

100 g mørk chokolade

Frysetørrede hindbær, guldstøv eller hakkede nødder til pynt


Put dadler, nødder og vaniljepulver i en foodprocessor eller minihakker og kør det sammen til en ensartet masse. Hvis du synes, den virker for tør, kan du supplere med en smule vand, men vær varsom for de bliver hurtigt for våde.


Tril herefter massen til kugler og dyp dem i mørk chokolade, pynt dem med hvad du foretrækker og sæt dem på køl til chokoladen er størknet, gerne natten over. Og så ellers velbekomme!Ekstra tips:

Brug penge på at købe dadler af ordentlig kvalitet. De smager meget bedre og er samtidig meget blødere og saftigere i konsistensen, så de er også meget nemmere at arbejde med.


Brug helst den rigtige vaniljepulver, den er selvfølgelig dyr, men den smager altså også markant bedre. Hvis du ikke lige har den, så kan vaniljesukker godt gøre det.


Hvis du ikke lige har tiden til at stå og trille kugler, for det har man jo vitterligt ikke altid, så kan du smøre massen i bunden af en form eller boks (du kan bruge bagsiden af en spiseske til at fordele den) og stille på køl i et par timer, herefter kan du hælde den smeltede chokolade ovenpå, lade den størkne og så skære blokken ud i firkanter.


Hvis du vil have besked, når der er nyt på bloggen, kan du subscribe via dette link. Det er gratis og uforpligtende...

bottom of page