top of page

En årlig præmie er ikke for meget forlangt. Vi gør det godt!


“Men har du ondt HVER dag?” Jeg har ikke tal på, hvor ofte jeg bliver stillet det spørgsmål. Og jeg forstår det faktisk virkelig godt. For alle omkring mig ser mig gå på arbejde, bringe og hente børn og møde op når, der er diverse sociale arrangementer.


Men faktum er, at jeg må svare det samme hver eneste gang, jeg bliver spurgt: “Ja, jeg har smerter alle dage.” Nogle dage mere hidsigt end andre, men der er ikke en dag, hvor jeg ikke mærker endometriosens hårde slid på min krop på den ene eller anden måde.


Det er jo på mange måde også det, der gør det hele ekstra svært for os. At hvis ellers vi strammer balderne - og det tror jeg, mange af os kan skrive under på, vi gør - så er det ikke super tydeligt, at vi er ramt af alvorlig kronisk sygdom. Så skal jeg halte eller binde mig ind i gaze, når jeg går ud i verdenen?


Det tror jeg ikke er løsningen, og jeg tror desværre heller ikke løsningen er lige for. Andet end at blive ved med at tale om endometriosen, og hvad den gør ved os. For samtalen sætter tabu og uvidenhed fri, og det har vi brug for.


Men når det så er sagt, synes jeg faktisk, vi alle sammen har fortjent en medalje. En præmie for stadig at stå nogenlunde oprejst og indgå i hverdagen. Hvor meget det end er. Vi burde få (minimum) et årligt klap på skulderen fra oven for at have taget 365 dage mere med den her latterlige lortesygdom som fast inventar i vores system. 


Så lad mig være den første til at sige: Skidehamrende godt gået. Det er ikke nemt at være indehaver af endometriose. Men du gjorde det igen. Bar den med værdighed og uden at klynke over, at du de fleste dage har ondt eller på anden måde er påvirket af din endometriose.


RIgtig glædelig jul og godt nytår :)

2 Comments


h_krist
Dec 24, 2023

Rigtig glædelig jul🎄og godt nytår til dig også🌟

Tusind tak for alle dine “kampe” i 2023💪 hvor var vi uden dig🙏

Vi er kommet et skridt videre, men det lader til at være/blive en evig kamp for at få anerkendelse og forståelse for denne - ja du skriver det selv lortesygdom. Dem der ikke forstår, eller har lyst til at sætte sig ind i sygdommen, skulle prøve at være sammen med en endometriose patient, bare en enkelt dag, så ville der gå et lys op for dem.

Nu vil jeg nyde julen sammen med mine kære, og så tager jeg “straffen” senere…en af de få dage om året hvor endometriosen ikke får lov at bestemme.

Endoknus fra Helle💖

Like

Helene Birkholm Dørup
Helene Birkholm Dørup
Dec 24, 2023

Glædelig jul til dig Louise 🎄


Jeg får også dagligt spørgsmålet og nogle gange efterfulgt af, jamen du må jo være i nul nogle gange. Og nej! Det er man ikke 😔


Tusind tak for det kæmpe arbejde du gør for at skabe opmærksomhed omkring endometriose ❤️ Du fortjener den største medalje.

Like
bottom of page