top of page

Det nytter, når vi hæver stemmen


Egentlig er jeg ikke specielt begejstret for tal, statistikker og figurer, jeg er så udpræget sprogmenneske og er derfor rimelig tabt bag en tal-vogn. Alligevel blev jeg da faktisk ret så glad, da jeg som en slags weekend-gave fik den her oversigt tilsendt fra mine venner i FEMaLe.


Den viser nemlig, at en tredjedel af den samlede omtale af endometriose i de danske medier siden 1992 er sket siden 2020. Det er jo opløftende på flere forskellige måder. Det betyder selvfølgelig først og fremmest noget, at omtalen har løftet sig så markant, som den har. Det er vigtigt, fordi der helt grundlæggende jo er en masse ting, der bør og skal laves om, når det kommer til vilkårene og rettighederne for en kvinde med endometriose. Og synlighed er selvsagt centralt for at opnå ændringer.


Men det fortæller også, at det nytter noget at råbe højt og dele med omverdenen. “Bloody Hell” udkom i 2020 og FEMaLe lagde fra land med  deres forskningsprojekt i starten af 2021, så der har selvfølgelig været nogle højtråbende typer i mellem. Men det er sådan set bare fortsat, og det er virkelig en reminder om, at vi bliver ved med at fortælle vores historier. For det nytter noget, når man lægger det allermest sårbare derud, hvor alle kan høre, se og følge med. Og det er altså ikke ligegyldigt, og derfor er det et fælles skulderklap og en påmindelse om, at vi aldrig må holde op med at hæve stemmen. Endometriosen og især alle dens ofre skal have en plads i mediebilledet og i historien.


Hvis du vil have besked, når der er nyt på bloggen, kan du subscribe via dette link. Det er gratis og helt uforpligtende...


Comentarios


bottom of page